Domatesli, Mantarlı Ve Mısırlı Pay
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol malzemeli bir tart tarifine kim hayır diyebilir ki? Kültür mantarı, domates, cheddar peyniri, fesleğen ve mısırı bir araya getirdik ve ortaya muhteşem bir tat çıktı. Çay saatlerinde sunabileceğiniz domatesli, mantarlı ve mısırlı payı sevdiğiniz farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırsanız, domatesli, mantarlı ve mısırlı pay tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak sebzeli tart tarifini deneyebilir, daha fazlası için nefis tart tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Domatesli, Mantarlı Ve Mısırlı Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Domatesli, Mantarlı Ve Mısırlı Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Hamuru ikiye bölün. İlk bezeyi tezgaha alıp üzerine un serpin. Yağladığınız tart kalıbının büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin.
  3. Domatesleri ince olacak şekilde dilimleyin. Mantarları daha kalın olacak şekilde dilimleyin.
  4. Tart hamurunun ortasına mantar ve domates dilimlerini, mısırları, peynirleri ve fesleğen yapraklarını kat kat olacak şekilde yerleştirin.
  5. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Diğer bezeyi aynı büyüklükte açın. Payın üzerini kaplayın. Kenarlarını kıvırın.
  6. Tam ortasına artı şeklinde kesik atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart