Domates Ve Pesto Soslu Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağında sık sık yer verilen pesto sos; fesleğen, çam fıstığı, parmesan peyniri ve sarımsak ile hazırlanan bir sos çeşididir. Genellikle hamur işi tariflerde kullanılan pesto sos, özellikle domates ile birlikte sunulduğunda farklı bir lezzete ulaşır. Malzemeleriniz hazırsa, bol malzemesiyle aklınızı başınızdan alacak domates ve pesto soslu tart yapımına geçebiliriz.

Hazır sos kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı pesto sos tarifine göz atabilirsiniz.

Domates Ve Pesto Soslu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Domates Ve Pesto Soslu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 220 dereceye ayarlayın. 24 cm çapındaki tabanı çıkabilen tart kalıbını yağlayıp unlayın. Milföyleri oda sıcaklığında yumuşatın.
  2. Unlanmış tezgahta milföy karelerini birleştirerek merdane yardımıyla tart kalıbına göre inceye yakın kalınlıkta açın. Tart kalıbına yerleştirin.
  3. Yumurta ve suyu çırpıp hamur kenarlarına fırça yardımıyla sürün. İç harcı için közlenmiş domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
  4. Bir kapta domatesleri çok az zeytinyağı, pesto sos ve tuzla karıştırıp 1 saat marine edin. Kalıptaki tart hamurunu çatal yardımıyla hafif delin.
  5. Tart hamuruna acı zeytinyağı sürün ve üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri ve gravyer peyniri karışımını aktarın.
  6. Domates pesto karışımını da ilave edip tekrar peynir karışımı serpin. Dilimlenmiş domatesleri üzerine dizin.
  7. Frenk soğanlarını serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tartı fırından alıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  8. Üzerini taze kekik yaprakları, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart