Çilekli Ve Lor Peynirli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilekli Ve Lor Peynirli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çilekli Ve Lor Peynirli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu çukur bir kaba alıp ortasını açın. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağını, yumurtayı, şekeri ve fındığı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30-45 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp kalıbınızın büyüklüğünde açın. Kalıbı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir kaseye lor peynirini, unu, kremayı, yumurta sarılarını, limon kabuğunu ve toz şekeri ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Hazırladığınız lorlu malzemeye yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Tart kalıbına çilekleri dizin. Hazırladığınız harcı üzerine döküp yayın. File bademleri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart