Çilekli Ve Böğürtlenli Galette
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağıyla özdeşleşen galette, özellikle Noel'in son gününde Kuzey Fransa'da hazırlanmasıyla bilinir. Altı ince tart hamuru, üzeri ise meyvelerle süslenen bu tatlı, isteğe göre farklı malzemelerle de zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, çilekli böğürtlenli galette tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için galette tariflerine göz atın.

Çilekli Ve Böğürtlenli Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harç için:

Üzeri için:

Çilekli Ve Böğürtlenli Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; un, şeker, tuz bir kapta harmanlanır. Soğuk tereyağı içerisine eklenir ve parmak uçları ile karıştırılır. Hamur kıvama geldiğinde buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. 
  2. Büyük bir kapta, meyveler, şeker, mısır nişastası ve limon suyu karıştırılır. Üzeri kapatılarak 10-15 dakika bekletilir. Fırın 200 derecede ısıtılır. 
  3. Hamur yuvarlak şekilde açılır, yağlı kağıt üzerine alınır.  Orta kısmına meyveli harç yerleştirilir. Kenarlar hafifçe yukarı doğru ve meyvenin üzerine gelecek şekilde katlanır. 
  4. 1 yumurtayı 1 çorba kaşığı süt veya su ile küçük bir kasede çırparak yumurta karışımı hazırlanır. 
  5. Galette’nin açıkta kalan kenarları hafifçe fırçalanır, kenarlara hafifçe şeker serpilir. 
  6. Kabuk altın rengi kahverengi olana ve dolgu kabarcıklı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart