Çilekli Tartölet
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Amerika olan çilek, aromatik meyveler arasında yer alır. Hazırsanız, çilekli tartölet tarifine başlayabiliriz.

Çilekli Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Üzeri için

Çilekli Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için tereyağı, yumurta, şeker ve unu bir kasede yoğurup 15 dakika dinlendirin.
  2. Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları içlerine yerleştirin ve çatalla üzerine delikler oluşturun.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derece fırındakızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kreması için, süt, un, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.
  4. Ilınınca labne peynirini ekleyip mikserle çırpın ve kalıptan çıkardığınız tartöletlerin içlerine paylaştırın. Üzerlerine çilekleri yerleştirin.
  5. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Fıstıkla süsleyip servis yapın.

    Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz çilekli tart tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart