Çilek Reçelli Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarını süsleyen çilek reçeli ile cheesecake yapmaya ne dersiniz? Evde çilek reçelli cheesecake nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Çilek Reçelli Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Çilek Reçelli Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda yada iki kat streç folyo arasına yerleştirip merdane yardımıyla ufalayıp kırıntı haline getirin.
  2. Tereyağını eritin. Büyük bir kase içinde ufalanmış bisküvilerle karıştırın. Tabanı çıkabilen 22 cm çapında bir kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça kullanarak tereyağı ile yağlayın.
  3. Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına aktarın ve bir bardağın altını kullanarak her tarafa eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırarak kalıbın zeminine yerleştirin.
  4. Büyük bir kase içinde tuzsuz krem peynir, mısır nişastası ve şekeri mikserle çırpıp yoğun bir krema haline getirin.
  5. Yumurtaları karışımın içine kırarak çırpmaya devam edin. Çok fazla çırparsanız kekin üzeri fırında pişerken çatlayabilir.
  6. Tahin, pekmez, susam yağı ve kremayı karışıma ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
  7. Fırının ısısını 90 dereceye düşürün ve düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirip fırın içinde soğumaya bırakın.
  8. Kalıptan çıkarınca buzdolabına alın. Tatlının üzerini çilek reçelinin suyu ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Daha detaylı bilgi ve farklı tarifler için cheesecake nasıl yapılır? sayfamızı ziyaret edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart