Tart hamuru için
İç malzeme için
Üzeri için
Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Hamur için oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudraşeker ve suyu çukur bir kapta karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile incelterek açın. Tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamurun üzerini çatalla yer yer delin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 1-2 avuç bakliyat ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Armutları soyup limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Pudingi sütle paket üzerindeki tarif gibi hazırlayın. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Puding ılınınca tartın içine döküp yayın ve katılaşması için bekletin.
Armutları sapından ayırmadan dilimleyin. Dilimleri yelpaze şeklinde açıp tartın içine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tarçın, hamurun kenarlarına pudraşekeri serpip servis yapın.
Nefis armutlu tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.