Çikolatalı Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet'in tart tarifleri arasında en çok ilgi gören tariflerden biriyle karşınızdayız. Başta Fransız mutfağı olmak üzere Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen tart çeşitleri, özellikle çay ve kahvenin yanında ikram edilmesiyle bilinir. Tart denildiğinde ilk akla gelen çeşitleri ise çikolata, çilek, vişne, sebze ve limon aromalı olanlardır. Malzemeleriniz hazırsa, misafir ağırlarken kolayca sunabileceğiniz çikolatalı tart tarifine geçebiliriz.

Unutmadan, ev yapımı çilekli tart tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Çikolatalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alarak karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın. Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun.
  2. Strech folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıbın içine yayın ve çatalla birkaç yerinden delin.
  3. 180 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tart hamurunu soğumaya bırakın. Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın.
  4. Çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı tart hamurunu üzerine ilave edip oda ısısında soğumaya bırakın.
  5. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Servisten önce üzerine bolca kakao serpiştirin. Rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart