- Derin bir kapta un, kakao, şeker, tuz ve tereyağını çırpın. Yumurta ve soğuk suyu ilave
edip yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tart
kalıbınızdan biraz daha büyük şekilde açıp hamuru kalıba yerleştirin ve kalan kısımları
merdane yardımıyla kalıptan ayırın.
- Hamuru yarım saat daha dinlendirdikten sonra
çatalla delikler açın ve 15 dakika bekletin. Çikolatalı krema için kremayı ısıtın ve içine
çikolataları ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
- Kek hamuru için esmer şeker,
tereyağı ve yumurtayı iyice çırpın. Ayrı bir kapta karıştırdığınız kabartma tozu ve unu
ekleyip karıştırın.
- Çikolatalı kremayı da ilave edip iyice karıştırın. Kek harcını kalıba
yaydığınız tart hamurunun üzerine dökün. Armutları soyup kesikler atın.
- Tartın dört
köşesine yerleştirin. Üzerine badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40
dakika pişirin. Küçük bir sos tenceresinde erittiğiniz kayısı reçelini tartın üzerine sürüp
servis yapın. Afiyet olsun.
Mevsimin en taze ve olgun meyveleriyle hazırlanan armutlu turta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.