Çikolata Ve Bademli Turta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Ve Bademli Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için:

Çikolata Ve Bademli Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un, pirinç unu ve 3 kahve fincanı margarini derin bir kapta karıştırın.
  2. Portakal kabuğu rendesi ve 1 yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tart kalıbına yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin.
  4. Kalıbı buzdolabından çıkarın. Hamurun üzerine yağlı kağıt döşeyip fazla kabarmaması için nohut ya da kuru fasulye ile kaplayın.
  5. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra nohutları ve yağlı kağıdı alın. Soğumaya bırakın.
  6. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalan kahve fincanı margarin ve 1 kahve fincanı tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın.
  7. Çırpmaya ara vermeden mısır unu ve 2 yumurta sarısını ilave edin. Bademleri ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
  8. Tart hamurunun içine karışımı yayıp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  9. Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Mısır nişastası ve pudra şekerini ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpın.
  10. Soğuyan turtanın üzerine yayıp kaşığın arka yüzüyle dalgalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika daha pişirin.
  11. Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın. File badem ve eritilmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart