Çikolata Kremalı Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Kremalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgu için

Üzeri için

Çikolata Kremalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, pudra şeker, tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.
  2. Teker teker yumurta sarıları ve suyu ekleyip toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru unlanmış tezgahta açıp yağlanmış minik tart kalıplarına paylaştırın.
  4. 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dolgusu için, un, şeker ve sütü orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
  5. Kısık ateşe alıp küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Toz krem şantiyi, karamel sos ve sütle katılaşıncaya kadar çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyerek iyice karıştırın.
  7. Sıkma torbasına doldurun ve 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra tartların içine sıkın. İri çekilmiş yer fıstığı veya fındık ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart