Hamuru için tereyağı ve pudra şekerini bir mikser
yardımıyla çırpın. Krema kıvamına geldiğinde
yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ilave
edip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edecek şekilde
yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat
bekletin. Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Bezeleri
5 mm inceliğinde açıp hafif yağladığınız tart kalıplarına
yerleştirin. Artan hamurunuzdan minik kurabiye kalıbıyla
parçalar kesin. Hamurların üzerine yağlı kağıt serip
bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında
kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından alıp ılınmaya bırakın. Karamel dolgusu için esmer
şekeri bir sos tenceresinde karamelize oluncaya kadar
eritin. Tereyağı ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın.
Tereyağı tamamen eridiğinde ocaktan alın. Pürüzsüz bir
kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
Ilınan tartınızın üzerine iyice soğumuş olan karamel sosu
ekleyin ve üzerini ceviz ve ketiğiniz parçalar ile kaplayın.
6-7 dakika daha pişirip fırından alın.Ilık ya da soğuk
servis yapın.