Enfes lezzeti ile cevizli ve çikolatalı tart nasıl yapılır? Hazırsanız, tarif detaylarına geçebiliriz.
Hamuru için
Harcı için
Üzeri için
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip ikiye bölün. Hamuru mutfak tezgahında 1 parmak kalınlığında açın. Tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıba yayın. Çekilmiş ceviz, şeker ve yumurta akını karıştırıp tart hamurunun üzerine yayın. Kalan hamuru açıp şeritler kesin. Şeritleri burarak tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Boşluklara damla çikolata serpiştirip, hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine toz şeker serpip önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp servis yapın.
Alternatif bir lezzet için, çikolatalı tart tarifine göz atın.