Cevizli Ve Ballı Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Boğaz ağrılarına, kuru öksürüğe iyi gelen ceviz ve bal karışımı, tatlıların içinde de birlikte kullanılır. Hazırsanız, cevizli ve ballı nefis tart tarifine başlayabiliriz.

Cevizli Ve Ballı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Cevizli Ve Ballı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp üzerine un serpip tart kalıbının büyüklüğünde açın. Hamuru kalıba yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Harcı için unu, balı, şekeri, sütü, tereyağını ve yumurtaları bir kapta çırpın. Fırından çıkardığınız tartın üzerine döküp yayın. Üzerine cevizleri dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart