Ramazan'ın sembolü olarak bilinen hurma, kalp sağlığına iyi gelen bir besindir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde, kanser riskini de düşürdüğü bilinir. Tatlıların süslenmesinde kullanılan çam fıstığı ise enerji veren kuruyemişlerden biridir. Malzemeleriniz hazırsa, çam fıstıklı ve hurmalı tart tarifine geçebiliriz.
Dilerseniz, kakaolu hurmalı vegan tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Hamuru için
Üzeri için
Çam fıstıklarını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve şekeri yoğurma kabına alarak iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen bir fırın kabına hamuru yayın. Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın. İçine bal ve hurmaları ilave ederek ocaktan alın. Fıstıkları da ekleyerek karışımı hamurun üzerine dökün. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.