Kırmızı aromatik meyveler ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Evde böğürtlenli ve ahududulu tart nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına başlayalım.
Tart hamuru için tereyağı, mısır unu, un, şeker
ve tuzu bir cam kaseye alıp mikserle çırpın.
1 yumurtayı ekleyip hızlıca yoğurun.
Hamuru
streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika
dinlendirin. Meyveleri bir kaba alın. Şeker
ve mısır unu serpip harmanlayın.
Hamuru 35
cm çapında açarak yağlı kağıt konulmuş fırın
tepsisine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı mısır unu
serpin.
Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında
olacak şekilde ortaya doğru katlayın.
Diğer yumurtayı çırpıp kenarlarına sürün.
Ortadaki
boşluğa çilek reçeli sürüp meyveleri ilave
edin ve yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde
ılınmaya bırakın. Servis yapın. Afiyet olsun.