Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı aromatik meyveler ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Evde böğürtlenli ve ahududulu tart nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına başlayalım.
Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Böğürtlenli Ve Ahududulu Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tart hamuru için tereyağı, mısır unu, un, şeker ve tuzu bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. 1 yumurtayı ekleyip hızlıca yoğurun.
  2. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Meyveleri bir kaba alın. Şeker ve mısır unu serpip harmanlayın.
  3. Hamuru 35 cm çapında açarak yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı mısır unu serpin.
  4. Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya doğru katlayın. Diğer yumurtayı çırpıp kenarlarına sürün.
  5. Ortadaki boşluğa çilek reçeli sürüp meyveleri ilave edin ve yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde ılınmaya bırakın. Servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart