Böğürtlenli Turta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tart hamurunu, böğürtlen ve bademle buluşturduk. Ortaya nefis bir tarif çıktı. Hazırsanız, böğürtlenli turta yapımına başlayabiliriz.

Böğürtlenli Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Böğürtlenli Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kasenin içine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve fındık ununu alıp iyice karıştırın.
  2. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğradığınız tereyağını ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  3. Diğer tarafta harç için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbınızın büyüklüğünde açın.
  4. Turta kalıbını margarin ile yağlayın. Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıbınıza yerleştirin. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın.
  5. Kalan hamuru da turta kalıbının büyüklüğünde açın. Malzemelerin üzerini örtün. Hamurun kenarlarını kıvırıp yumurta akı sürün.
  6. File bademleri üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırından kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak şeftalili turta tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart