Böğürtlenli Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 14 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aromatik kırmızı meyveler arasında yer alan böğürtlen, kan yapıcı özelliğe sahiptir. Genellikle pasta ve hamur işi tariflerde kullanılır. Hazırsanız, evde böğürtlenli tart nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım.

Böğürtlenli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Böğürtlenli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve toz fındığı iyice karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyip orta sertlikte bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenmiş hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğünde açın. Tart kalıbını margarin ile yağlayın.
  3. Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıba yerleştirin.
  4. Harç için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın.
  5. Kalan hamuru da tart kalıbının büyüklüğünde açın. Tartın üzerini kapatın. Hamurun kenarlarını düzeltip yumurta akı sürün.
  6. File bademleri üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu olan çilekli tart tarifini de mutlaka deneyin.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart