Bisküvi Tabanlı Ve Karamelli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özel günlerin favorisi olacak bir tarifle karşınızdayız. Şık görünümü ile bisküvi tabanlı ve karamelli tart nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife geçebiliriz.

Bisküvi Tabanlı Ve Karamelli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgusu için

Üzeri için

Bisküvi Tabanlı Ve Karamelli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bisküvileri küçük parçalara ayırıp derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, çırpılmış yumurta, un ve fındık içini ekleyip iyice karıştırın.
  2. Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Hamuru zemin üzerinde tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  3. Kremayı kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtın. Ocaktan alın ve bitter çikolatayı kırarak ekleyip eritin.
  4. Fırından çıkardığınız tart soğuduktan sonra çikolatalı kremayı üzerine yayın. Buzdolabında dinlendirin.
  5. Tencereye toz şeker ve suyu alıp karamel rengi oluncaya kadar pişirin. Üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırıp ocaktan alın. Vanilyayı ilave edin.
  6. Buzdolabından çıkardığınız tartın üzerini hazırladığınız karamel sos ile kafes şeklinde süsleyin. Tekrar buzdolabına alın ve 1 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Mis gibi kokusuyla mutfağınıza renk katacak çikolatalı tart tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart