Bezelyeli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelyeli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Bezelyeli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tartın iç harcı için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağında yakmadan kavurun. Küp kesilmiş patates ve bezelyeyi ekleyip tuzla tatlandırın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ezerek püre haline getirin. Karabiberle tatlandırın. Tart hamuru için, yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, margarin ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Karışımı yoğurup 5 dakika dinlendirin. Hamuru 26 cm çapında içi yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Harcı tart kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart