Bezeli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genellikle sade bir şekilde sunulan bezeyi, tart hamuru ile birleştirdik ve ortaya nefis bir tat çıktı. Bezeli tartı hazırlamak için klasik tart hamurunu, labne, süt ve krem şanti dolgusuyla dolduruyoruz. Üzerini hazır bezelerle ile kapladıktan sonra, size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Malzemeler hazırsa, ev yapımı bezeli tart tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bitter çikolata ile süslenen pratik çikolatalı tartı da deneyebilirsiniz. Birbirinden lezzetli tart tarifleri için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın. 

Bezeli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Üzeri için

Bezeli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç filme ile sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyutlarında açıp hafif yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın ve yağlı kağıt serin. Kabarmaması için üzerine bakliyat serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. fırından çıkarıp üzerindeki bakliyatları alın ve 10-15 dakika daha pişirin. Dolgusu için toz krem şantiyi geniş bir kaseye alın. Sütü ilave edip kıvam alana kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Labne peynirini ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Ilınan tartınızın ortasını labne peynirli krem şanti ile doldurun. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzeri hafif yakılmış bezelerle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart