Ballı Şeftalili Tart
Hazırlanma Süresi : 1 saat 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ballı Şeftalili Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kreması için

Üzeri için

Ballı Şeftalili Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Binlerce çiçeğin, bitkinin besleyici değerlerini ve şifasını taşır. Bal, antioksidan ve antibakteriyel özelliğiyle, vücudun direncini güçlendirir. Sağlığı korumaya yardımcı olur.

  1. Bazı hamurişleri tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.
  2. Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açıp yağladığınız tart kalıbına yerleştirin.
  3. Üzerine yağlı kağıt serin. Ağırlık yapması için kuru fasulye serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Süt, şeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirip tart hamurunun üzerine yayın.
  5. Şeftalilerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Tartın üzerine dizin. Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin. File badem serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis kakaolu şeftalili tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart