- Bal kabağını tencereye alarak üzerine 1,5- 2 su bardağı şekeri serpin. Hemen pişireceksiniz yarım çay bardağı su ekleyin ve kısık ateşte kabak iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra çatalla ezip püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
- Hamur için unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına tereyağı ve pudra şekerini koyduktan sonra ortadan başlayarak yanlardan unu içeri doğru alarak yumuşak bir hamur yoğurun. (İsterseniz minik bir parça hamurdan ayırıp üzerine küçük bir dekor yapabilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru streç filme sarın ve 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla tart kalıbınızın ölçüsünde açın ve her tarafını tereyağı ile yağladığınız kalıba bir merdane yardımı ve ortadan başlayarak kalıba yayın. Elinizle hamurun tart kalıbının şeklini almasını sağlayın. Yan duvarları iyice bastırın ve kalıbın kenarlarındaki fazla hamuru düzgünce kesin. Hamurun tabanının pişerken kabarmaması için bolca çatalca delikler açın. (Veya hamurun tabanı ölçüsünde yağlı kağıt koyup üzerine kuru bakliyat koyabilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında tart hamurunu 10 dakika kadar pişirin.
- İç harç için püre haline getirdiğiniz bal kabağının içine 3 yemek kaşığı süt kreması, 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı nişastayı koyarak kaşıkla güzelce karıştırın.
- Pişirdiğiniz tartın içine bal kabaklı harcı yayın ve tekrar 175 derecedeki fırına vererek pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. (Tartı 1 gece üzeri kapalı bir biçimde dolapta bekletmenizi öneririm.)
- Afiyet olsun.
Dilerseniz, yeşil kabak ile hazırlanan pratik kabaklı tart tarifini de deneyebilirsiniz.