Bal kabağını az su ile birlikte bir tencereye alın ve kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra suyunu süzün ve bir çatal yardımıyla ezin.
Tüm baharatları havana alın ve birlikte dövün.
Yumurtayı bir kaba alarak çırpın ve seker ile baharat karışımını ilave ederek tekrar çırpın.
Balkabağı püresini ekleyerek karıştırın ve son olarak krema ilave edip bir çırpıcı yardımıyla birlikte çırpın.
Unu bir yoğurma kabına alarak ortasını havuz yapın ve tereyağı, yumurta sarıları ile suyu ilave ederek yoğurun.
Daha sonra hamuru yağlı kağıda sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru un serptiğiniz bir tezgahta açın ve altı çıkan yağlanmış bir tart kalıbına alın.
Hazırladığınız balkabaklı içi üzerine aktarın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Daha sonra ısıyı 170 dereceye indirin ve 30-40 dakika daha pişirin. Ortasını bir bıçak veya kürdanla kontrol ederek piştiğinden emin olun.
Tart soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebilir ve soğuk krema veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.