Baharatlı Ve Bal Kabaklı Tart
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Edes Tapan sizler için baharatlı ve bal kabaklı tart tarifi..

Daha fazlası için bal kabaklı tarifler sayfamıza göz atın.

Baharatlı Ve Bal Kabaklı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Bal kabaklı iç için

Baharat karışımı için

Tart hamuru için

Baharatlı Ve Bal Kabaklı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağını az su ile birlikte bir tencereye alın ve kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra suyunu süzün ve bir çatal yardımıyla ezin.
  2. Tüm baharatları havana alın ve birlikte dövün.
  3. Yumurtayı bir kaba alarak çırpın ve seker ile baharat karışımını ilave ederek tekrar çırpın.
  4. Balkabağı püresini ekleyerek karıştırın ve son olarak krema ilave edip bir çırpıcı yardımıyla birlikte çırpın.
  5. Unu bir yoğurma kabına alarak ortasını havuz yapın ve tereyağı, yumurta sarıları ile suyu ilave ederek yoğurun.
  6. Daha sonra hamuru yağlı kağıda sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  7. Dinlendirdiğiniz hamuru un serptiğiniz bir tezgahta açın ve altı çıkan yağlanmış bir tart kalıbına alın.
  8. Hazırladığınız balkabaklı içi üzerine aktarın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  9. Daha sonra ısıyı 170 dereceye indirin ve 30-40 dakika daha pişirin. Ortasını bir bıçak veya kürdanla kontrol ederek piştiğinden emin olun.
  10. Tart soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebilir ve soğuk krema veya sade dondurma ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yılbaşı Yemekleri Tart Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart