Bademli Turta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalp için muhteşem bir besin kaynağı olan badem, en sevilen kuruyemişlerden biridir. Genellikle tatlı tariflerinin üzerinde kullanılmasıyla bilinir. Badem içeriğinde bulunan magnezyum sayesinde, kalp hastalıkları riskini düşürür. Peki, evde bademli turta nasıl yapılır? Şık sunumu ve lezzetiyle bademli turta tarifine geçebiliriz.

Bademin her türlüsünü yerim diyorsanız, körili badem ve Edirne usulü badem ezmesi tarifini deneyebilirsiniz.

Bademli Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Bademli Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtalar, badem esansı ve unu ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Harcı yağlı kağıt serili 22 cm çapındaki kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzeri için file badem ve esmer şekeri bir kasede karıştırıp turtanızın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart