Ayvalı Tart
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış meyvesi olarak bilinen ayva, özellikle yılbaşı sofralarında sık sık yer alır. Gelin, lezzeti ile kalpleri çalan ayvalı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Ayvalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Krema için

Ayvalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırarak yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparıp streç folyoya sarın 30 dakika buzdolabında bekletin.
  2. Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açtıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.
  3. Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Üzerine şeker ve su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve vanilya ekleyip ılınmaya bırakın.
  4. Krema için, malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Kremayı tart tabanına aktarıp ayvaları üzerine yayın.
  5. Buzdolabından çıkardığınız hamuru ayvaların üzerine rendeleyin. Tekrar fırına vererek kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir meyve kullanmak istiyorsanız, vişneli tart tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart