Ayva Püreli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı İran ve Kafkasya toprakları olan ayva, ülkemizde en çok Marmara Bölgesi'nde yetiştirilir. Vücudu virüslere karşı koruyan bu besin, zayıflamaya da yardımcı olur. Aynı zamanda kanser riskini düşürür. Hazırsanız, ayva püreli tart nasıl yapılır görelim.

Ayva Püreli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Ayva Püreli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli malzemeleri geniş bir kapta karıştırarak yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparıp streç folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  2. Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle açın ve yağlayıp unladığınız tart kalıbına yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açıp, 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.
  3. Ayvaların kabuklarını rendeleyin. Geniş bir tencereye alıp üzerine şeker ve süt ekleyin. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Tarçın ve vanilya ekleyip karıştırarak püre haline getirin. Soğumaya bırakın. Buzdolabındaki hamuru merdaneyle açıp ince şeritler kesin.
  5. Fırından çıkardığınız tartın içine hazırladığınız ayva püresini aktarın. Hamur şeritlerini pürenin üzerine yerleştirip tekrar fırına verin. Kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Vişneli tart tarifi için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart