Aussie Meat Pie
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağına özgü bir yemek olan aussie pie, 'etli turta' ismiyle bilinir. Çıtır çıtır tart hamurunun içi dana etiyle doldurulur. Küçük porsiyonlar halinde sunulan aussie pie, fırında pişirildikten sonra ketçapla birlikte servis edilir. Hem çay saatlerinde, hem de ana yemek olarak sunulabilir. Malzemeler hazırsa, aussie pie nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak karidesli tart ve sebze tartar tarifine göz atın.

Aussie Meat Pie Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için:

Üzeri için:

Aussie Meat Pie

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak soğanları ince ince doğrayın. Etleri ise küp şeklinde doğrayın.
  2. Et ve soğanları tencerede kavurun. Ardından dilimlenmiş mantar ve havucu ekleyerek karıştırın.
  3. Daha sonra domates salçasını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Salçanın kokusu çıktıktan sonra domatesleri ilave edin.
  5. Hepsini birlikte kavurduktan sonra marmite ve worhcestire sosunu ekleyin.
  6. Et suyunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerede pişirin.
  7. Tart hamuru için; Tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve yoğurun.
  8. Hamur kıvam aldığında streç ile örterek buzdolabında dinlendirin.
  9. Hamur dinlendikten sonra kör pişirme yöntemiyle yaklaşık 15 dakika pişirin.
  10. Ardından hamurları küçük porsiyonlara ayırın. Harcın üzerine tart hamuru sererek baklava deseni verin.
  11. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kahverengi olana kadar pişirin.
  12. Aussie pie tarifini, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kör Pişirme Yöntemi Nedir?

  1. Kör pişirme, tart hamurunun kıtır kıtır olması için uygulanan bir yöntemdir.
  2. Kör pişirme yönteminde, hazırlanan tart hamuru ön pişirmeden geçer.
  3. Hamur, iç harç ile doldurulmadan önce fırında 15 dakika kadar pişirilir.
  4. Bu sayede hem daha çıtır, hem de lezzetli bir hamur elde edilir.
  5. Kör pişirme için hamuru kelepçeli bir kalıba yerleştirin. Üzerinde çatal ile delikler açın.
  6. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerine nohut, fasulye gibi bakliyatlar serin.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği Tart Tarifleri Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart