Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tart tarifleri listesinden iyi bir seçim. Tart hamurunu yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini çatalla yer yer delip rendelenmiş çikolataları serpin. Armutların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve ince dilimleyin. Dilimleri çikolataların üzerine dizin.Yumurta, yumurta sarısı, krema ve vanilyayı mikserle çırpın. Bir kepçeyle armutların etrafındaki boş alanlara dökün. Üzerlerine toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 180 dereceye düşürüp pişirmeye devam edin. Armutlar koyulaşıp karamel rengini alıncaya kadar 20 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.