Armutlu Turta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kan basıncını yükselten armut, antikanserojen ve antioksidan özellikleri taşır. Bu sayede vücudu toksinlerden arındırır. Hazırsanız, çay ile birlikte servis edebileceğiniz armutlu turta tarifine geçebiliriz.

Armutlu Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Armutlu Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  • 1 tatlı kaşığı tarçın 1 Armutların kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayıp uygun bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için 1 su bardağı un ile diğer tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde un ilave ederek hamur toparlanana kadar yoğurun. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hamurun 2/3’ünü yarım parmak kalınlığında açarak kalıba yerleştirin. Formunun bozulmaması için tabanını ve yan kenar kısımlarını çatal yardımıyla delin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika ön pişirme yapıp çıkarın.
  • Turta hamuruna iç harcı doldurun ve ayırdığınız hamur ile üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek tekrar fırına verin. Üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından alın ve ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

  • Detaylı anlatımı ile şeftali turta tarifini de deneyin.

    Tarif Kategorileri

    Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

    Benzer Tarifler

    Torta Della Nonna
    Valassky
    Kayısılı galette
    Çilekli ve Böğürtlenli Galette
    Portakal dolgulu mini tartoletler
    Kestane kremalı elmalı tart