Armutlu Hurmalı Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Hurmalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için

Dolgusu için

Armutlu Hurmalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hurmaların çekirdeklerini çıkartın. Tabanı için gerekli olan bütün malzemeyi rondodan çekin. Tart kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Dolgusu için, bir tavada tereyağını eritin. Armutları ikiye bölün ve tavaya alın. Bal ve taze kekik dallarını ilave edin. Birkaç dakika hafif sallayarak armutları ezmeden soteleyin ve ateşten alın. Ilınması için bekletin. Armutları tart tabanının üzerine yerleştirin. Taze kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

Hurma: Midede sünger gibi şişip çok yer kaplar bu nedenle uzun süre tok tutma özelliği vardır. Ara öğünlerinizde tüketeceğiniz 2-3 hurma yemeklerde daha az yemenizi sağlar.
Daha hafif bir tarif arıyorsanız, klasik hurmalı tart tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart