Tart hamuru için
Üzeri için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi tart tarifleri de çok ilgi görüyor...
Tereyağını hamur yoğurma kabına doğrayın. Pudra şeker, yumurtanın sarısı ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoya sarın ve buzlukta 30 dakika bekletin.
Üç yumurta, antepfıstığı, badem, tereyağ ve şekeri robota alıp püre haline gelene kadar ezin. Kayısıların her birini 4 dilime kesin.
Hamuru merdane ile açıp yağlanmış ve unlanmış fırın kalıbına elinizle bastırarak yayın. Fıstıklı ve bademli püreyi üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı dilimlerini ilave edin. 15 dakika daha pişirip fırından alın. Ilınınca kalıptan çıkarın. Pudra şeker ve iri çekilmiş antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Sindirimi düzenleyen ve rahatlatan pratik kayısılı tart tarifini de deneyin.