Aydan Üstkanat’tan yaz meyvelerinin en güzel renklisi ile hazırlayacağınız nefis galette tarifini sizlere sunuyoruz. Çay saatlerinde afiyetle yiyebileceğiniz anjelik erikli galetteyi, dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
Tereyağını rendeleyip tüm hamur malzemelerini bir kaba alarak yoğurun ve 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp ince açın ve fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çekerek alın.
Hamur kenarından iki parmak içeriden olacak şekilde içine lor peynirini sürün.
Üzerine agave şurubu ile karıştırdığınız erik dilimlerini ve meyveleri serpiştirip kenarlarını içeri doğru katlayın.
Son olarak kenarına yumurta sarısı sürün ve üzerine Antep fıstığı serperek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Üzerini kapatmadan tezgahın üzerinde soğutun ve dilimledikten sonra arzu ettiğiniz bir dondurma ile servis edin.