Hamuru için un, şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabında
harmanlayın. Tereyağı ve hafif çırptığınız yumurta
sarılarını ilave edin.
Soğuk suyu azar azar ilave ederek
pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında en az
iki saat dinlendirin.
Kreması için süt ve toz şekeri bir sos
tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın ve ocaktan
alın. Yumurta sarıları, yumurta, un ve ılık suyu bir
karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla çırpın.
Yumurtalı karışımı ılınan sütlü karışıma ilave edin ve
krema koyulaşmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak
kaynatın. Krema kıvam almaya başlayınca ocaktan alın.
Vanilya ve tereyağını ilave edin. Tereyağı tamamen eriyene
kadar karıştırın. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgah
üzerine alın ve tart kalıbınızın boyutlarında açın.
Hamuru
hafif yağladığınız kelepçeli tart kalıbına kenarlarını yukarı
doğru iterek yerleştirin. Hamurun üzerine çatalla delikler
açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında
35-40 dakika
pişirin. Ilınan tartın üzerine kremayı yayın. Üzeri için
ananasları şekerle birlikte geniş bir tavaya alın.
Hafif
karamelize oluncaya kadar soteleyin. Ananasları ılınan
kremanın üzerine dizin. Ilık servis yapın.