Ananaslı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tropikal meyveler arasında yer alan ananas, sade veya tatlıların içerisinde kullanılabilir. Hazırsanız, ananaslı tart yapımına başlayabiliriz.
Ananaslı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Üzeri için

Ananaslı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için un, şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı ve hafif çırptığınız yumurta sarılarını ilave edin.
  2. Soğuk suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında en az iki saat dinlendirin.
  3. Kreması için süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Yumurta sarıları, yumurta, un ve ılık suyu bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla çırpın.
  4. Yumurtalı karışımı ılınan sütlü karışıma ilave edin ve krema koyulaşmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Krema kıvam almaya başlayınca ocaktan alın.
  5. Vanilya ve tereyağını ilave edin. Tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve tart kalıbınızın boyutlarında açın.
  6. Hamuru hafif yağladığınız kelepçeli tart kalıbına kenarlarını yukarı doğru iterek yerleştirin. Hamurun üzerine çatalla delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında
  7. 35-40 dakika pişirin. Ilınan tartın üzerine kremayı yayın. Üzeri için ananasları şekerle birlikte geniş bir tavaya alın.
  8. Hafif karamelize oluncaya kadar soteleyin. Ananasları ılınan kremanın üzerine dizin. Ilık servis yapın.

Farklı meyvelerle hazırlanan çilekli tart tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart