Süt, yoğurt, ayçiçek yağı, sirke, yumurta akı, tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alın. Unu ekleyip yoğurun. İç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanları ayçiçek yağında kavurun. Pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ufaladığınız beyaz peyniri ilave edin. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp açın. Açtığınız yufkayı önce dörde ardından da sekiz üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş tarafına iç harcından koyup kenarlarını kıvırmadan rulo şeklinde sarın. Sardığınız her parçayı ortadan verev şekilde ikiye kesin. Hamurları fırın tepsisine dıştan içe doğru ve hafifçe üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Ayçiçek yağı ile çırptığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Ayçiçeğinin tam ortasında çörek otu serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.