- Margarini oda ısısında yumuşatın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin.
- Ortasını havuz gibi açıp, yumurta sarıları, margarin, yoğurt ve yağları ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Patatesli iç malzeme için patateslerin kabuklarını soyup bol suyla yıkayın.
- Dilimleyip bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp süt, ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyerek ezin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahta dikdörtgen şeklinde açın.
- Kenarına patatesli iç malzemeyi paylaştırın ve karşılıklı kenarlarından birleştirerek kare veya üçgen şekli verin.
- Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp kekik serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, lezzeti ile kahvaltı sofralarını güzelleştiren peynirli poğaça tarifine göz atabilirsiniz.