- Hamuru hazırlamak için, un ve maya haricindeki tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına koyun.
- Elde edilen karışıma 1 su bardağı un ve instant mayayı ilave ederek iyice karıştırın. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Elde edilen hamuru 5 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Ardından hamurun üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanırken iç harcını hazırlamak için peynir ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp beze yapın. Bezeyi un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
- Açılan hamurdan, su bardağının ağzı veya yuvarlak bir kalıp yardımı ile daireler kesin. Kesilen dairelerden 4 tane alın ve uçları üst üste gelecek şekilde dizin. Ortasına peynirli iç harçtan koyarak, rulo şeklinde sarın.
- Elde edilen ruloyu dik olacak şekilde muffin kalıbına yerleştirin. Diğer yuvarlaklar ile kalan hamuru da aynı işlemden geçirip şekillendirin ve muffin kalıplarına oturtun.
- Poğaçaların üzerine sürmek için yumurta sarısı ve yoğurdu bir kase içerisinde karıştırın. Elde edilen yumurtalı karışımı fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün.
- Şekillendirilen hamurları, muffin kalıbında da 30-45 dakika dinlendirin. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen poğaçaları fırından alarak, sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz, çok sevilen çiçek poğaça tarifine de göz atabilirsiniz.