Mini Simit Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu tarifimizde, çay sohbetlerinin vazgeçilmezi poğaçalar arasından mini simit poğaça reçetesini vereceğiz. Hemen aşağıdan malzeme listesini okuyup hazır edin, ardından kendisi minik olsada lezzetiyle boyundan büyük etki yaratacak mini poğaça simidi nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Mini Simit Poğaça Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan mini simit poğaçalar, yaklaşık 300 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, diyet yapanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Alternatif olarak mayasız poğaça ya da mahlepli kandil simidi tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Mini Simit Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Mini simit poğaça üzeri için

Mini Simit Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için unu eleyip yoğurma kabına alın. Yaş mayayı ılık su ve şekerle birlikte ayrı bir kasede karıştırıp, 15 dakika bekletin. 
  2. Unun ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu, tuzu, yumurtaları ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. 
  4. Hamurdan 40’ar gramlık bezeler hazırlayın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde avucunuzun içinde yuvarlayıp uzun bir silindir hamur şeklinde açın. 
  5. Hamuru ikiye katlayıp kendi ekseninde ters yönde çevirerek burgu şekline getirin. Burgu hamurun her iki ucunu birleştirerek bastırıp simit şeklini verin. 
  6. Simit şeklini verdiğiniz hamuru önce pekmezli suya, sonra da susama bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  7. Hamur bitene dek aynı işleme devam edin. Simit poğaçaları oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Mini simit poğaçaları, yanına çok yakışan patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce yağ ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Malzemelerin ılık olması yoğurma işlemini kolaylaştıracaktır.
  • Margarin yerine tereyağı kullanarak daha çıtır ve kokusuz poğaçalar elde edebilirsiniz. 
  • Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve mutlaka dinlendirin. 
  • Mayanın çözünmesi için toz şeker eklemeyi unutmayın.
  • Poğaçaların pofuduk olmasını istiyorsanız, bir çay kaşığı kabartma tozu ve karbonat ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Anne poğaçası
Air Fryer'da kıymalı mini poğaça
Air fryer’da 3-2-1 poğaça
Karaköy Poğaçası
Kaşar peynirli poğaça
Sütlü Yumuşak Poğaça