Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan poğaçalar, eski zamanlarda sadece önemli konuklara sunulurdu. Zaman içerisinde Avrupa ve Balkan ülkelerinde de yaygınlaşan bu besin, bazı yörelerde 'bohça' adıyla anılır. En sevilen çeşitleri sade, peynirli, sosisli ve patateslidir. İsteğe göre içine veya üstüne farklı malzemeler ilave edilebilir. Genelde altın günlerinde, çay sohbetlerinde veya kahvaltılarda sunulmasıyla bilinir. Peki, nefis katmer poğaça nasıl yapılır? İç harcında peynir kullanılan katmer poğaça ile siz de kahvaltıları ziyafete dönüştürün. İsteğe göre kıyma, patates ve ıspanak harcı da kullanabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, peynirli katmer poğaça tarifine başlayabiliriz.
Malzemeler
İç harcı için
Üzeri için
Katmer Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Katmer Poğaça Kaç Kaloridir?
Katmer poğaçanın bir porsiyonu 260, orta boyutlu bir adedi ise yaklaşık 410 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için küçük porsiyonlar tüketilmesi önerilir.
Siz de özel günlerinizde sunmak için pratik poğaça tarifleri arıyorsanız, uzun süre saklayabileceğiniz bayatlamayan poğaça ya da mayasız poğaça tarifine göz atabilirsiniz.