Kaşar Peynirli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltıların baş tacı olan poğaçalar, sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Çeşitli iç harçlarıyla herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Özellikle kaşar peynirli poğaça, çay saatlerine yer edinen yiyeceklerden olmuştur. Fırından çıkar çıkmaz mis gibi kokusuyla herkesin iştahını açmasıyla mutfağa sürükleyen tarife bir göz atalım.

Bir porsiyon Kaşar peynirli poğaça kaç kalori?

Bir porsiyon Kaşar peynirli poğaça  260 kaloridir.

Kruvasan Poğaça tarifi için göz atabilirsiniz.

Kaşar Peynirli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için;

Üzeri için;

Kaşar Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle derin bir kaseye su,süt, şeker ve kuru maya ekleyip iyice karıştırın.
  2. Kuru maya ve şekerin eridiğinden emin olduktan sonra sıvı yağ, yumurta ve tuz ekleyerek tekrardan karıştırın.
  3. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.
  5. Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
  6. Tezgahta biraz açtıktan sonra içerisine rendelenmiş kaşar ilave edip yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
  8. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika kontrollü pişirin.
  9. Fırından çıkan Kaşar peynirli poğaça servise hazır, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kaşar peyniri yerine dilerseniz ezine peyniri de koyabilirsiniz.
  • 1 fincan çayın yanında Kaşar peynirli poğaçanızı afiyetle tüketebilirsiniz.
  Püf Noktası

Fırının pişirme dereceleri farklılık gösterdiği için mutlaka kontrollü pişirilmelidir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da kıymalı mini poğaça
Air fryer’da 3-2-1 poğaça
Karaköy Poğaçası
Sütlü Yumuşak Poğaça
Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça