Haşhaşlı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tel tel ayrılan, yumuşak dokusuyla haşhaşın uyumunu anlatan, çay saatlerinin vazgeçilmezi olan haşhaşlı poğaça günün her saatinde hazırlayabileceğiniz ve keyifle tüketebileceğiniz bir şekilde karşınızda. Malzemeler hazırsa, haşhaşlı poğaça tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Haşhaşlı Poğaça Kaç Kalori?

1 porsiyon haşhaşlı poğaça, ortalama 320 kalori değerindedir. Porsiyon büyüklüğüne göre kalori miktarı değişiklik gösterebilir.

Dilerseniz, peynirli poğaça tariflerine de göz atabilirsiniz.

Haşhaşlı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Haşhaşlı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir yoğurma kabına ılık su, ılık süt ve şekeri alalım. Mayayı üzerine ilave edip karıştırarak eritelim.
  2. Üzerine kontrollü bir şekilde un ilave edip tuz ekleyelim. Ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar hamuru yoğuralım.
  3. Yoğurma kabının ağzını kapatıp yarım saat kadar mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru 3 veya 4 parça olacak şekilde eşit bezeler halinde bölelim.
  5. Tezgahı unlayarak bezeleri alalım ve üzerinin kabuk tutmaması için temiz bir bezle kapatıp 20 dakika daha bekletelim.
  6. İlk bezeyi merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  7. Bir kapta sıvı yağ ve haşhaş ezmesini karıştırıp sürülebilir bir kıvama getirelim.
  8. Açtığımız hamurun üzerine sürelim ve şekeri serpelim.
  9. Rulo haline getirip 2-3 parmak genişliğinde keselim ve yağladığımız tepsiye dizelim.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişirelim.
  11. Altı ve üstü güzelce kızaran haşhaşlı poğaçamız servise hazır, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Haşhaşlı poğaçayı, yoğurtlu kek ve kısır eşliğinde çay saatlerinde servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Mayanın aktifleşmesi için su ve sütün ılık olmasına çok dikkat edin.
  • Hamuru hazırladıktan sonra mayalanması için en az 45 dakika boyunca oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Tepsi mayası için hazırladığınız rulo poğaçaları fırınlamadan önce 10 dakika dinlendirin.
  • Poğaçayı pişirdikten sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip ardından servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Anne poğaçası
Air Fryer'da kıymalı mini poğaça
Air fryer’da 3-2-1 poğaça
Karaköy Poğaçası
Kaşar peynirli poğaça
Sütlü Yumuşak Poğaça