SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Poğaça Tarifleri
Cevizli Lokma
Cevizli Lokma
Güncelleme tarihi:
19 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Lokma Tarifi İçin
Malzemeler
1 su bardağı ceviz içi
1 ekmek hamuru
1 çay bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 yumurtanın sarısı
50 gr tereyağı
Çörekotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı yenibahar
Cevizli Lokma
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ekmek hamurunu süt, tereyağı ve unla birlikte iyice kıvama gelene kadar yoğurun.
Üzerine örtü örtüp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın. Ceviz içini mutfak robotundan geçirip yenibahar ve zeytinyağıyla karıştırın.
Mayalanan hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla kare şeklinde açın. Cevizli karışımı hamurun her yerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
Ruloyu bıçakla 4 parça halinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Benzer Tarifler
Anne poğaçası
Air Fryer'da kıymalı mini poğaça
Air fryer’da 3-2-1 poğaça
Karaköy Poğaçası
Kaşar peynirli poğaça
Sütlü Yumuşak Poğaça