Yalancı Cantık
Selin Hıdır
265 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı iç harcı ve çıtır çıtır hamuruyla Yalancı Cantık, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Fırında ya da tavada kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis böreği, yanında taze maydanoz ve limonla servis edebilirsiniz. İşte Yalancı Cantık tarifi:

Peremeç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yalancı cantık kaç kaloridir?

Bir porsiyon yalancı cantık 250 kaloridir.

Yalancı Cantık Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur İçin:

İç Harcı İçin:

Yalancı Cantık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak hamur için geniş bir kasede ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırdıktan sonra, unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  2. Hamur toparlanmaya başladığında tuz ekleyip, hamuru tezgahta 10-15 dakika boyunca pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Bu aşamada gerekirse azar azar un ekleyebilirsiniz.
  3. Hamur homojen bir hale geldiğinde altını ve üzerini unlayıp, üzerini bir örtüyle kapatarak bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Hamur mayalandıktan sonra, dört eşit bezeye bölüp her birini şekil vererek 30-40 dakika kadar bir kez daha mayalanmaya bırakın.
  5. İç harcı hazırlamak için, yeşil biberleri, maydanozu çok ince şekilde doğrayın. Domatesi de rendeleyip tüm malzemeleri kıymayla birlikte bir kapta karıştırın.
  6. Mayalanan bezeleri, kenarları yüksek, ortası ince olacak şekilde elinizle açıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların ortasına bolca kıymalı harç koyup, harcı eşit şekilde yayıp üzerine her birine birer çay kaşığı tereyağı ekleyin.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kenarları ve tabanı kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkan sıcak Yalancı Cantıkların kenarlarına tereyağı sürüp, yanında taze maydanoz ve limonla birlikte sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yalancı Cantık, yoğun ve lezzetli bir iç harca sahip olduğu için, yanında bir kase yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.
  • Yanında doğranmış taze maydanoz, roka veya marullarla servis ederek, lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
  • Yanında zeytinyağlı enginar, kısır ya da diğer meze türleri gibi hafif sebze yemekleri sunarak, ana yemeğinizi dengeli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
  • Fırından çıkan Cantıkların üzerine sıcak tereyağı sürmek, hem lezzetini artırır hem de dışının çıtır çıtır olmasını sağlar.
  Püf Noktası
  • Hamurun yeterince mayalanması, Yalancı Cantık'ın yumuşak ve kabarık olmasını sağlar. Hamuru mayalandırırken üzerini örtüp sıcak bir ortamda bırakmak, mayalanma sürecini hızlandırır.
  • İç harcın suyu fazla olmamalıdır, aksi takdirde hamurun üzerine sızarak yumuşamasına neden olabilir. Domatesi rendeledikten sonra suyunun iyice süzülmesine dikkat edin.
  • Hamurun kıvamını tutturmak için yeterince yoğurmanız çok önemlidir. Hamur elastik ve pürüzsüz olmalıdır. Azar azar un ekleyerek doğru kıvamı bulabilirsiniz.
  • Hamuru çok kalın açmamaya özen gösterin, ince açıldığında daha çıtır ve hafif olur. Ancak, çok ince açıp zorlamamaya da dikkat edin, hamurun zarar görmesi istenmez.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)