İnce doğradığınız renkli biberleri zeytinyağında soteleyin. Biberler hafif yumuşamaya başladığında kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırıp domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ekmek hamurunu altı eşit bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açıp karşılıklı kenarlarını birer santim içerden bıçakla boyuna kesin. Ortadaki boşluğa sebzeli karışımdan yayın. Soldaki kesik olan kenarı sağ tarafa, sağdaki kesik kenarı da sol tarafa doğru getirip kapatın ve pide şekli verin. Kapattığınız kenar kısımlara yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.