Patatesli Ve Zeytinli Küçük Pideler
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Zeytinli Küçük Pideler Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Zeytinli Küçük Pideler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup yarım santim kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. 
  2. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Hüner'i tavada eritin.
  3. Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Bardak ağzıyla veya hamur kesici ile küçük yuvarlaklar halinde kesin. 
  4. Herbirinin üzerine 1 dilim patates yerleştirin. Domates ve zeytin dilimlerini üzerlerine paylaştırıp eritilmiş Hüneri gezdirin. Tuz ve kaşar peyniri serpin.
  5. Hazırladığınız küçük pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)