15. yüzyıldan günümüze kadar uzanan pide, en lezzetli hamur işi tariflerinden biridir. Hazırsanız, bol malzemeli karışık pide nasıl yapılır sorusu için tarife geçelim.
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
Kuşbaşı doğranmış etleri zar büyüklüğünde küp doğrayın. Orta boy bir tencerede ayçiçeği yağı ile beraber kavurun.
Biber ve domatesi ufak doğrayın ve kıyma ile birlikte ete ekleyip soteleyin. Sucuk, sosis ve zeytinleri doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlak açıp kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi paylaştırın.
Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar peyniri ilave edin. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.