Pratik Milföy Baklavası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pratik Milföy Baklavası Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Pratik Milföy Baklavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ceviz, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Milföy hamurlarının her birini dört eşit parçaya keserek küçük kareler haline getirin.
  2. Herbirinin ortasına birer tutam cevizli karışım ekleyip köşelerini üstte birleştirerek gül şeklini verin. Fırın tepsisine yanyana dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğuk milföy baklavasının üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice çekince Antep fıstığı serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Şerbetli Tatlı Tarifleri Milföylü Tarifler Farklı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları