Pırasalı Ve Pastırmalı Börek
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Ve Pastırmalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Pırasalı Ve Pastırmalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

 Pırasaları temizleyip 8 santim uzunluğunda kesin. Tuzlu kaynar suda 5 dakika bekletip soğuk sudan geçirin ve süzün. Dil peynirini pırasaların uzunluğunda dilimleyin. Pastırmaların çemenlerini çıkarın.

Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip içlerinden ikişer yaprağı çıkarın. Aralarına birer dilim dil peyniri yerleştirin ve sandviç şeklinde kapatın. Bu şekilde 6 adet peynirli pırasa hazırlayın.

Peynirli pırasaların üzerine birer pastırma dilimi sarın. Milföy hamurlarını unlanmış zeminde biraz açın. Ortalarına birer pastırmalı pırasa yerleştirip sarın. Uçlarını büzerek fiyonk şeklinde kapatın.

Börekleri fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını 1 kaşık ılık suyla çırpıp böreklerin üzerine sürün ve kürdanla çizgiler çizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Şarküteri Tarifleri Börek Tarifleri Milföylü Tarifler Çay Saati Tarifleri Pırasalı Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları