İlk kez Fransız mutfağında yer verilen milföy; tatlı ve hamur işi yapımında kullanılır. Pratikliği ile bilinen bu besin, genellikle hazır paketler halinde satılır. Türk mutfağının yanı sıra Avrupa ülkelerinde de tüketilir. Katların arasına tereyağı sürülerek, buzdolabında 3 ay saklanabilecek düzeye getirilir. Dışının çıtır çıtır olması için, fırında veya tavada kızartılması önerilir. İç harcında şarküteri ürünleri, sebze püreleri ve peynir çeşitlerine yer verilir. Peki, çay saatlerine çok yakışacak peynirli mini milföy nasıl yapılır?
Dilerseniz şuna da göz atın: Milföy hamuru nasıl yapılır?
Malzemeler
Üzeri için
Peynirli Mini Milföyün Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Peynirli Mini Milföy Kaç Kaloridir?
Peynirli mini milföylerin bir porsiyonu 550, orta boyutlu bir adedi ise yaklaşık 95 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla 3 adet tüketilmesi önerilir.
Özel günlerde sunabileceğiniz hamur işi tarifleri mi arıyorsunuz? Trakya mutfağının özgün lezzeti olan tava böreği tarifine göz atarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz.