SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Milföylü Tarifler
Pazılı Milföy Böreği
Pazılı Milföy Böreği
Güncelleme tarihi:
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Milföy Böreği Tarifi İçin
Malzemeler
8 hazır milföy hamuru
1 demet pazı
200 gr krema
100 gr taze kaşar peyniri
1 yumurtanın sarısı
Pazılı Milföy Böreği
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Fırın ısısına dayanıklı dikdörtgen bir kabın içine fırçayla sıvıyağ sürün.
Milföy hamurlarının altı tanesini kabın tabanına boşluk kalmayacak şekilde yayın.
Pazıyı bol suyla yıkayıp süzün. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp tekrar süzün.
Rendelenmiş kaşarpeyniri ve çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Pazılı harcın tamamını hamurlarının üzerine yayın.
Kalan iki hamuru 1 cm eninde şeritler keserek ekose şeklinde pazıların üzerini süsleyin. Bu şeritlerin üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında şeritler kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Farklı Sebze Yemekleri
Börek Tarifleri
Milföylü Tarifler
Kahvaltılık Tarifler
Benzer Tarifler
Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları