Pazılı Milföy Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Milföy Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Pazılı Milföy Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırın ısısına dayanıklı dikdörtgen bir kabın içine fırçayla sıvıyağ sürün. 
  2. Milföy hamurlarının altı tanesini kabın tabanına boşluk kalmayacak şekilde yayın.
  3. Pazıyı bol suyla yıkayıp süzün. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp tekrar süzün.
  4. Rendelenmiş kaşarpeyniri ve çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Pazılı harcın tamamını hamurlarının üzerine yayın.
  5. Kalan iki hamuru 1 cm eninde şeritler keserek ekose şeklinde pazıların üzerini süsleyin. Bu şeritlerin üzerine yumurta sarısını sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında şeritler kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.  

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Börek Tarifleri Milföylü Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları